Vuoden värit 2022

Published by

on

On taas se aika vuodesta, kun maalien valmistajat julkaisevat vuoden värejään ja värikarttojaan tulevalle vuodelle. Perinteiseen tapaan selailin kotimaisen Tikkurilan sekä brittiläisten Farrow & Ball:in ja Duluxin trendivärejä vuodelle 2022. Trendivärejä selatessa tuli sellainen fiilis, että lyhyen värikkäämmän ajanjakson jälkeen ollaan taas menossa kohti maanläheisempää värimaailmaa, tai ehkä pikemminkin murrettujen värien maailmaa.

Tikkurila valitsi vuoden värikseen Tuulihaukan, jota Tikkurila luonnehtii lempeäksi, juurevaksi ja syleilevän lämpimäksi ruskeaksi. Kuvaus on mielestäni osuva. Itselläni tulee väristä myös mieleen kaakao tai kastanjansiemen. Ruskean sävyt ovat olleet nosteessa muotimaailmassa, joten ruskean tuleminen sisustuksen maailmaan ei ollut varsin yllättävää. Tummuutensa vuoksi Tuulihaukka tarvitsee kuitenkin tilaa. Tämä väri onkin mielestäni oiva kontrastin ja lämmön tuoja muuten vaaleaan ja avaraan tilaan. Vuoden värin lisäksi Tikkurila julkaisi perinteisen Color Now -värikokoelman, joka jatkaa maanläheisen ja murrettujen värien linjaa. Omia suosikkejani värikokoelmassa ovat Lakritsi ja Pergamentti.

Kuva/picture: Pinterest/Kate chatz

Brittiläisen Fallow & Ball:in värikokoelmassa on paljon samoja värejä ja sävyjä kuin Tikkurilalla. Värikokoelmasta löytyy muun muassa murrettu keltainen, Babouche, pehmeä valkoinen, School House White ja murretun vaaleanvihreä, Breakfast Room Green. Brittiläinen Dulux sen sijaan valitsi tulevan vuoden värikseen vaaleansinisen, Bright Skies, joka muistuttaa läheisesti Tikkurilan tämän vuoden trendiväriä Cumulus. Yhdysvaltalainen värien kehittäjä Pantone julkaisee trendivärinsä yleensä vasta vuoden alussa, joten jään odottelemaan vielä Pantonen valintaa.

Mitä mieltä olette tulevan vuoden trendiväreistä?

Kuva/picture: DesigSeeds

Hyvää sunnuntaita!

Artikkelikuva/featured image: Pinterest/monsterscircus

5 vastausta artikkeliin “Vuoden värit 2022”

  1. Esmeralda / Esmeraldan eetos avatar

    Näistä violettiin taittavista ruskeista tulee mieleen barokki ja sametti, näihin kun yhdistää kultaa niin tulee aika royal olo 😄 Helposti kyllä ruskea on tunkkainen. Mielestäni se sopii paremmin vanhaan arkkitehtuuriin kuin uuteen, paitsi varmaan jossain olohuonemaisessa baarissa se toimisi. Jotenkin minulle tulee tästä myös mieleen männävuosien trendi ruskeat laminaattolattiat ja seinät yhdistettynä turkoosiin. Koko Suomi näytti karibialaiselta spahotellilta 😂 mutta tosiaan, nämä väriasiat ovat nyanssikysymyksiä!

    Tykkää

    1. Sisustustarinoita avatar

      Kiitos Esmeralda. Olen samaa mieltä, että ruskean kanssa saa olla varovainen, ettei tule liian tunkkainen vaikutelma.
      Sininen on myös muodissa, mutta toivotaan, ettei tule karibialaista spahotellitunnelmaa enää 😄

      Tykkää

  2. Sisustustrendit 2022 – Sisustustarinoita avatar

    […] Vaikka luonnonläheiset värit jatkavat suosiotaan sisustuksessa, ovat murretut sävyt, erityisesti vaaleansininen, -vihreä ja -punainen, ottaneet yhä vahvempaa jalansijaa sisustuksessa. Värejä käytetään rohkeasti erityisesti keittiöissä, mutta myös tekstiileissä ja erilaisissa seinämateriaaleissa. Väreillä luodaan myös kontrastia ja vastapainoa vaaleiden ja neutraalien värien pariksi. Väriä tilaan saa helposti esimerkiksi maalaamalla tai tapetoimalla yhden seinän eri värillä, mutta pelkästään värillisillä tekstiileillä saa vaihtelua sisustukseen, jos seinän värin muuttaminen tuntuu liian isolta satsaukselta. Lisää ensi vuoden trendiväreistä voit lukea täältä. […]

    Tykkää

  3. Luetuimmat postaukset 2021 – Sisustustarinoita avatar

    […] kolmanneksi luetuimman postauksen julkaisin vasta kuukausi sitten ja se ehti jo kivuta viiden kärkeen. Postauksessa esittelin […]

    Tykkää

  4. Sisustustarinoita 4 vuotta! – Sisustustarinoita avatar

    […] Vuoden värit 2022 […]

    Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.